Tisdag, inget fel på det…

Kokar kaffe, number one uppgift. Fixar filskålen med tranbär, som vanligt. Kaffet är Zoegas Skånerost, vad annat kan man bjuda en tisdag? Lakanstvätt på G. Två fulla maskiner murrar i undergrunden, dvs tvättstugan. Hur många lakan krävs för en duosovning?

Massor.

Och örngott.

Örn har jag aldrig fattat. Men gott kan det kännas. Nå, lyssnar på nyheterna som verkar söka sina objekt. Inget svårt så här i sommarn, men liksom lagom. Hur lagom kan det vara att en sjuårig pojke knivmördas i min ungdoms Umeå?

Konstaterar att partierna tjabbar utan mål, att Italiens ekonomi äntligen skärskådas, att USA rules, tror dom. Obama verkar vara ett lika stort skämt som Juholten. Mycket snacka, litet handla.

Handla måste vi dock. Ska på sommarsemester igen. Från Knarrholmen till Nybrostrand! Fräckt byte. Vi testar. Skåne är så lagom, vi kan från vår position i Ystad kamma igenom Österlen och Göinge, och Blekinge, och nästan västligare trakter som Ängelholm med omgivning.

Fast det är långt.

Kristianstad är en trevlig småstad. Där finns Hammarsjön med sina fåglar, platthetens ansikte i Sverige. Helge å rinner ibland, inte sällan baklänges när vinden i Hanöbukten ligger på. I Åhus har jag bott. Bara så att ni vet. Äspet, fina sidan!

Åhus finaste sida är den stora silo där Berguvar bor. En dag hittade jag en död berguv i tallskogen. Polisen kom och tog den. Kronovilt! Oftare såg jag vita fjärdrar på marken, en berguv hade hittat sitt kvällsmål! Måsar som sover är uvens entrecote!

Nå, nu till den eviga tvätten. Båda maskinerna står nu stilla, väntar på tömning och upphängning i torkrummet. Kul uppgift för en gubbe. Må väl bloggnissar. Vi hörs när jag fått ny kontakt med rymden!

Advertisements

One Response to “Tisdag, inget fel på det…”

  1. Gunnar Says:

    Från vattenriket i Krisitansstad minns jag bl a Blå Kärrhök och en enstusiastisk lärarinna som lärde barnen räkna ben på vattenspindlar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: